Καρκίνος Ορθού

Ο καρκίνος του ορθού διαφοροποιείται από τον καρκίνο του παχέος εντέρου σημαντικά παρά το γεγονός ότι το ορθό αποτελεί το τελευταίο τμήμα του παχέος εντέρου. Οι διαφορές εντοπίζονται τόσο στο είδος του όγκων όσο και στις χειρουργικές τεχνικές εκτομής αυτών. Η θεραπεία εκλογής για τον Καρκίνο του Ορθού είναι η χειρουργική αφαίρεσή του, η οποία, εφόσον συντρέχουν οι προϋποθέσεις, εκτελείται με τη μέθοδο της Χαμηλής Πρόσθιας Εκτομής (Low Anterior Resection – LAR)  με Ολική Εκτομή του Μεσοορθού (Total Mesorectal Excision). Η τεχνική αυτή θεωρείται η επιτομή της χειρουργικής ορθού καθώς αποκλείει σε πολύ μεγάλο ποσοστό την πιθανότητα τοπικών υποτροπών που μπορεί να μειώσουν το προσδόκιμο επιβίωσης και την ποιότητα ζωής του ασθενούς.

Την τεχνική της Χαμηλής Πρόσθιας Εκτομής με Ολική Εκτομή του Μέσοορθού πραγματοποιήσαμε πρόσφατα σε περιστατικό Καρκίνου του Ορθού και παρουσιάζουμε στην παρούσα ανάρτηση.

Διάγνωση

Αδενοκαρκίνωμα του Ορθού σε άνδρα ασθενή. Ο όγκος εντοπίστηκε σε απόσταση 10 εκ. από τον πρωκτικό δακτύλιο και εκτεινόταν σε μήκος 10 εκ. στο ορθό.

Θεραπεία

Χαμηλή Πρόσθια Εκτομή με Ολική Εκτομή του Μέσοορθού. Πραγματοποιήθηκαν οι απαραίτητες αναστομώσεις καθώς και προφυλακτική ειλεοστομία.

CT Scans

Αξονικές Τομογραφίες

Διακρίνεται όγκος μήκους 10εκ. σε απόσταση 10εκ. από την είσοδο του ορθού.

Αναστομωτικοί Δακτύλιοι

Αναστομωτικοί Δακτύλιοι

Δείτε Ακόμη:

Πρόσφατες σχετικές αναρτήσεις στο Blog μας
2017-12-29T19:54:44+02:00
Go to Top