Βιογραφικό

Ο ιατρός χειρουργός Σπυρίδων Γ. Δελής κατάγεται από την Κόρινθο. Είναι απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστήμιου Αθηνών με άριστη επίδοση.

Ο κ Δελής  μετεκπαιδεύτηκε  στον Τομέα της Χειρουργικής Ηπατος-Παγκρέατος και Μεταμοσχεύσεων στα Νοσοκομεία Jackson Memorial Hospital, Univ of Miami δίπλα στον Διεθνούς φήμης Καθ. Ανδρέα Τζάκη και Μemorial Sloan Kettering, New York. Συνεργάστηκε με τους διάσημους Καθηγητές Ανδρέα Τζάκη και Leslie Blumgart επί 3 έτη σε Ογκολογικά Χειρουργεία Ηπατος –Παγκρέατος και Μεταμοσχεύσεις Ηπατος–Νεφρών–Παγκρέατος και Εντέρου.

Είναι Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστήμιου Αθηνών. Ο Χειρουργός Σ. Γ. Δελής με το βαθμό του Διευθυντή εργάζεται στη  Χειρουργική Κλινική του Κωνσταντοπούλειου Νοσοκομείου Νέας Ιωνίας «Αγία Όλγα», ως υπεύθυνος της Μονάδας Χειρουργικής ΗπατοςΠαγκρέατος. Το τμήμα αυτό παρέχει σε μεγάλο αριθμό ασθενών από όλη την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό τις πιο σύγχρονες Χειρουργικές Τεχνικές στον Τομέα της αντιμετώπισης Νεοπλασμάτων Ηπατος και Παγκρέατος. Προσφάτως πραγματοποιήθηκε μια ακόμη  πρωτοποριακή επέμβαση για τα Ελληνικά Χρονικά  αφαίρεσης ευμεγέθους όγκου παγκρέατος με διήθηση της Πυλαίας και αντικατάσταση του αγγείου.

Σε συνεργασία με το Ακτινολογικό Τμήμα του Νοσοκομείου προσφέρει εναλλακτικές θεραπευτικές μεθόδους αντιμετώπισης των Ηπατικών Νεοπλασιών σε όσους δεν δύναται να χειρουργηθούν με τις μεθόδους RF ablation και TACE (Χημειοεμβολισμοί).

Ο κ. Σπύρος Δελής αφιερώνει εξαιρετικά μεγάλο μέρος των δραστηριοτήτων του για την ενημέρωση ιατρών και κοινού στις εφαρμογές της μοντέρνας τεχνολογίας στη χειρουργική του Ηπατος και Παγκρέατος στην Ελλάδα. Έχει δώσει διαλέξεις και δίδαξε σε εκπαιδευτικά σεμινάρια πολλών Πανεπιστημιακών και Δημοσίων Νοσοκομειακών Κέντρων της Ελλάδος. Έχει παρουσιάσει δεκάδες πρωτοποριακές εργασίες πάνω στη Χειρουργική του Ηπατος και των Χοληφόρων σε πολλά διεθνή συνέδρια της Ελλάδος και του εξωτερικού αποσπώντας Travel Grands. Oι Πρωτοποριακές επεμβάσεις που πραγματοποιούνται  έχουν μνημονευθεί επανειλημμένως στον Ημερήσιο Τύπο και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

 

Χειρουργικές Eπεμβάσεις

O κ. Σπύρος Δελής και οι συνεργάτες του με τη χρήση του υπερσύγχρονου τεχνικού εξοπλισμού του Κωνσταντοπούλειου Γενικού Νοσοκομείου «Αγία Όλγα» πραγματοποίησαν επεμβάσεις Χειρουργικής Ηπατος-Παγκρέατος, όπως:

 • Δεξιά Ημι-ηπατεκτομή για καλοήθεις και κακοήθεις όγκους Ηπατος
 • Αριστερή Ημι-ηπατεκτομή
 • Αριστερή Εκτεταμένη Ηπατεκτομή
 • Δεξιά Εκτεταμένη Ηπατεκτομή
 • Αριστερή Λοβεκτομή
 • Τμηματικές Εκτομές Ανοικτές / Λαπαροσκοπικές Ηπατεκτομές για Χολαγγειοκαρκινώματα
 • Εκπυρηνίσεις Γιγαντιαίων Αιμαγγειωμάτων
 • Λαπαροσκοπικές Αποστεγάσεις Κύστεων Ηπατος
 • Χειρουργική Αφαίρεση Κυσταδενωμάτων Ηπατος
 • Παγκρεατεκτομές (Whipple, Περιφερικές)για Νεοπλάσματα Παγκρέατος με αγγειακές Αναστομώσεις
 • Εκπυρηνίσεις Νευροενδοκρινών Ογκων Παγκρέατος
 • Παγκρεατονηστιδικές Αναστομώσεις σε Χρόνια Παγκρεατίτιδα
 • Παροχέτευση Ψευδοκύστεων Παγκρέατος

Τώρα, στις νέες επιταγές της τεχνολογικής εξέλιξης για τη σύγχρονη αντιμετώπιση των Ηπατικών Ογκων εφαρμόζει σε συνεργασία με έγκριτους Επεμβατικούς Ακτινολόγους τη Νέκρωση των Νεοπλασμάτων που δεν δύναται να υποβληθούν σε Ηπατεκτομή με τη χρήση Ραδιοσυχνοτήτων και Χημειοεμβολισμού καθώς και την προετοιμασία των ασθενών με Ηπατοκυτταρικό Καρκίνο που πρόκειται να υποβληθούν σε Μεταμόσχευση Ηπατος.

Δείτε Ακόμη

Συμμετοχή σε Συνέδρια, Εκδηλώσεις & Workshops
2018-02-08T20:55:05+02:00
Go to Top