Ευμεγέθης Όγκος Παχέος Εντέρου

Το ανιόν (δεξιό)  κόλον αποτελεί μέρος του παχέος εντέρου και εκτείνεται σε μήκος περίπου 15εκ. Ο καρκίνος του παχέος εντέρου αναπτύσσεται στο ανιόν κόλον, σε ποσοστό περίπου 22% των περιπτώσεων.  Το ανιόν έχει ανοδική κατεύθυνση και καταλήγει κάτω από το δεξιό λοβό του ήπατος, όπου στρίβει, σχηματίζοντας την δεξιά κολική ή ηπατική καμπή. Η μεγάλη διάμετρος, το λεπτό τοίχωμα και το περιεχόμενο αυτού του τμήματος του παχέος εντέρου συχνά έχει ως συνέπεια τη δημιουργία ευμεγέθων νεοπλασμάτων πριν τη διάγνωση της νόσου.

Στην ανάρτησή μας παρουσιάζουμε περιστατικό ασθενούς με ευμέγεθες νεόπλασμα στο άνιον κόλον. Ο ασθενής εμφάνιζε εικόνα ατελούς ειλεού συνέπεια Τ4 εκτεταμένου νεοπλάσματος, αδενοκαρκίνωμα του ανιόντος του παχέος εντέρου. Ο όγκος επεκτεινόταν στο δεξιό λοβό του ήπατος και λεμφαδενικό block στη ρίζα του μεσεντερίου. Επιπλέον,στην περιοχή της δεύτερης μοίρας του 12/δακτυλου εντοπίστηκε εκτατεμένο οίδημα.

Διενεργήθηκε δεξιά εκτεταμένη κολεκτομή με λεμφαδενικό καθαρισμό στη ρίζα του μεσεντερίου και απολίνωση της μέσης κολικής αρτηρίας στην έκφυση της από την άνω μεσεντέριο αρτηρία.

CT Scans

Απεικονίσεις Ευμεγέθους Νεοπλάσματος Ανιόντος Παχέος Εντέρου

Δείτε Ακόμη:

Πρόσφατες σχετικές αναρτήσεις στο Blog μας
2018-04-03T23:27:55+02:00
Go to Top