Επινεφριδεκτομή Δεξιού Επινεφριδίου

Η επινεφριδεκτομή είναι η χειρουργική αφαίρεση του επινεφριδίου που παρουσιάζει μόρφωμα το οποίο εκρίθει χειρουργικά εξαιρέσιμο. Οι όγκοι στα επινεφρίδια πρέπει να εξετάζονται ενδελεχώς καθώς μπορεί να αφορούν σε καλοήθεις παθήσεις. Όταν όμως αφορούν σε κακοήθεις νεοπλασίες, δηλαδή σε καρκίνο των επινεφριδίων τότε  η χειρουργική αφαίρεσή τους μαζί με τον λεμφαδενικό καθαρισμό της γειτονικής περιοχής είναι η θεραπεία εκλογής.

Στην παρούσα ανάρτησή μας παρουσιάζουμε περιστάτικο μορφώματος δεξιού επινεφριδίου. Για την σωστή εκτίμηση και διάγνωση του περιστατικού προηγήθηκαν:

α) πλήρης ενδοκρινολογικός έλεγχος

β) απεικονιστικές εξετάσεις CT Scans

Ο συνδυασμός των ανωτέρω μας υποδεικνύουν το είδος της πάθησης του επινεφριδίου. Με τις ενδοκρινολογικές εξετάσεις διαπιστώσαμε ότι το μόρφωμα δεν είχε τη συμπεριφορά καλοήθους ορμονολογικού όγκου των επινεφριδίων  (Σύνδρομο Cohn, Σύνδρομο Cushing, Φαιοχρωμοκύτωμα), ενώ με τις απεικονιστικές εξετάσεις αποκλείσαμε το ενδεχόμενο ύπαρξης μεταστατικής νόσου με πρωτοπαθή εστία σε κάποιο άλλο όργανο. Αντιμετωπίσαμε το περιστατικό ως πρωτοπαθή όγκο των επινεφριδίων και προχωρήσαμε στη διενέργεια ανοιχτής χειρουργικής επέμβασης – επινεφριδεκτομής – του δεξιού πάσχοντος επινεφριδίου.

Διάγνωση

Μόρφωμα στο Δεξί Επινεφρίδιο

Θεραπεία

Δεξιά Επινεφριδεκτομή

CT Scans

Απεικονίσεις Μορφώματος Δεξιού Επινεφριδίου

Δείτε Ακόμη:

Πρόσφατες σχετικές αναρτήσεις στο Blog μας
2018-01-19T11:20:04+02:00
Go to Top