Καρκίνος Χοληδόχου Κύστεως

Ο Καρκίνος της Χοληδόχου Κύστεως είναι μια σπάνια ασθένεια που αποτελεί το 2% περίπου των συνολικών διαγνώσεων καρκίνου, είναι ο πιο συχνός καρκίνος του χοληφόρου  δένδρου, προσβάλλει δε σε μεγαλύτερη συχνότητα τις γυναίκες από ότι τους άντρες. Η ανάπτυξη του καρκίνου της χοληδόχου κύστεως συνδέεται με την ύπαρξη χολολιθίασης καθώς ένα ποσοστό περί του 80% των ασθενών που διαγιγνώσκονται με αυτόν έχουν παράλληλα χολολιθίαση. Άλλοι παράγοντες κινδύνου είναι η ανώμαλη συμβολή χοληδόχου και παγκρεατικού πόρου, η πορσελανοειδής χοληδόχος κύστη και οι πολύποδες της χοληδόχου κύστεως.

Στο αρχικό στάδιο ο καρκίνος της χοληδόχου κύστεως είναι ασυμπτωματικός, γεγονός που συνήθως οδηγεί σε καθυστερημένη ή τυχαία διάγνωση στο πλαίσιο απεικονιστικών εξετάσεων ή ακόμη και εν μέσω διενεργειας χολοκυστεκτομής για χολοληθίαση.

Το περιστατικό της ανάρτησης αφορά σε καρκίνο της χοληδόχου κύστεως σε γυναίκα ασθενή. Η χειρουργική εκτομή του καρκίνου χοληδόχου κύστεως είναι η θεραπεία εκλογής  για τους καρκίνους που κρίνονται εξαιρέσιμοι καθώς οι υπόλοιπες εναλλακτικές θεραπείες έχουν κυρίως παρηγορικό χαρακτήρα. Στο συγκεκριμένο περιστατικό κρίναμε εξαιρέσιμο τον όγκο και μετά τον πλήρη προεγχειρητικό έλεγχο προχωρήσαμε στη διενέργεια Ανοικτής Χολοκυστεκτομής και Ηπατονηστιδικής Αναστόμωσης με πλήρη Λεμφαδενικό Καθαρισμό.

Διαδερμική Διηπατική Χολαγγειογραφία

Απεικόνιση Καρκίνου Χοληδόχου Κύστεως
ΗΠΑΤΟΝΗΣΤΙΔΙΚΗ ΑΝΑΣΤΟΜΩΣΗ

                                                   ΗΠΑΤΟΝΗΣΤΙΔΙΚΗ ΑΝΑΣΤΟΜΩΣΗ

Δείτε Ακόμη:

Πρόσφατες σχετικές αναρτήσεις στο Blog μας
2018-05-20T12:07:37+02:00
Go to Top